Drömfågel

Ibland kommer bilderna till mig utan att jag tänker på något speciellt. Idag kommer en drömfågel…

Jag testar en ny teknik och lägger mina tavlor på torkning. Plötsligt ser jag den – blå, fri, lycklig! Jag vill inte släppa iväg den och gör en bild. Nästa fråga var: hur ser min drömfågel ut?

När jag har målat fågeln mindes jag en film som jag såg i barndomen. Filmen handlade om en liten flicka som letade efter sin drömfågel. Hon gick i olika världar och försökte fånga sin dröm och varje gång  hon fångade en fågel i en annan värld visade det sig att det inte var hennes drömfågel: en av fåglarna var svart, inte blå, en annan fågeln var vit och en tredje fågel dog eftersom den inte passade i flickans värld  … Den filmen handlade om våra och bara våra drömmar…

Din dröm kan vara tydlig, din dröm kan vara otydlig. Din dröm kan vara nära dig och samtidigt långt borta.

Drömfågeln måste vara allt …. Då bestämmer  jag mig för en kolibri: en liten, snabb, fantastiskt vacker fågel.

Färgerna har jag valt med omsorg: det är metallic safir och topas. För att få skuggor använde jag kameleontfärgen blå-lila.

Ja, jag är verkligen nöjd med min drömfågel. Den är min lilla favorit just nu.

Jag hoppas att ni kan också njuta av drömfågeln och fånga era egna drömfåglar. Var inte rädda! Dröm!

Vill du komma i kontakt med mig?